Evente‎ > ‎

Infocom Security Albania

posted Nov 9, 2017, 3:55 AM by Jurgen Muho

Infocom Security Albania – Eventi më i dëgjuar në fushën e Sigurisë Kibernetike, organizuar nga Protik dhe Bizz, në 8 Nëntor 2017

Hackathon - Capture the Flag | 3rd Infocom Security Albania

Hackathon shërben si një vend për shprehjen e kreativitet nëpërmjet teknologjisë. Individë me background teknik mblidhen së bashku, duke propozuar zgjidhje teknike rreth një problemi apo ideje. Në këtë event morën pjesë grupe të përzgjedhur studentesh nga institucione të ndryshme arsimore, ku dy prej tyre ishin nga Departamenti i Informatikës i Fakultetit të Shkencave të Natyrës, UT. Nga data 1 nëntor, grupet u përfshinë në një trajnim specifik për Hackathonin, nga specialist Rio Sherri, student i Departamentit të Informatikës të Fakultetit të Shkencave të Natyrës, në ambjentet e Protik. Në datë 8 Nëntor, grupet u vendosen përballë njeri-tjetrit në përpjekje për të gjetur buge dhe për të crak-uar sisteme. Ekipi, i cili arriti të hakonte më shumë sisteme, në kohën më të shkurtër, ishte një prej ekipeve të Departamentit, me studentë të vitit të tretë, TIK: Olsi Seferi, Naum Zoto, Ledja Memlika, Redi Zogolli   


Comments